Szakértői napok
IT stratégiai napok

Módszertani napok

Eszközismereti napok

Kötetlen tematikájú napok


Eszközismereti napok képzési programjai

CASE: CASE eszközök használata, workshop (2-3 nap)

CASE eszközök (computer-aided system engineering = számítógéppel segített rendszertervezés) olyan számítógépes szoftverek, amelyek a rendszerfejlesztés során használt modellek elkészítését támogatják, majd a kész modellek alapján segítségükkel automatikusan létrehozhatók az elkészítendő rendszer főbb alkotórészei.

Különböző CASE eszközök ismertek. Hazánkban széles körben elterjedt - az Oracle technológiák lehetőségeit messzemenően kihasználni tudó - Oracle Designer, vagy az adatmodellezők körében világszerte népszerű, a Platinium által kifejlesztett, jelenleg a Computer Associates tulajdonában lévő AllFusion ERwin. Magyarországon is ismert és használt CASE eszköz még például a Rational ROSE, vagy a Microsoft Visio Modeller.

Főbb témák:

  • Diagramok készítése, kapcsolódó szöveges információk karbantartása
  • Modellek minőségellenőrzése, dokumentációkészítés
  • Adatbázis- és kódgenerálás, adatbázis-visszafejtés
  • Az adott eszköz adminisztrálása és speciális lehetőségei
  • Rendszerfejlesztési esettanulmány feldolgozása

Az eszközismereti napok célja, hogy a résztvevők jobban megismerjék a szervezetük által standatdként használt (vagy a jövőben használni kívánt) CASE eszköz* lehetőségeit, tulajdonságait, valamint, hogy workshop jellegű képzés keretében, esettanulmányok feldolgozásával, néhány nap alatt, be is gyakorolják annak használatát.

* Nem minden hazánkban használt CASE eszközt foglalnak magukban az Eszközismerei napok képzési programjai!

(c) Data Design Kft. 2003